Дървени парапети
Дървени парапети
Дървени парапети
Дървени парапети
Дървени парапети
Дървени парапети
Дървени парапети
Дървени парапети

Дървени парапети

Дървените парапети имат предимства, които ги правят търсени като едно традиционно и качествено решение на пазара. Използваната дървесина е екологично чиста и уникална. Търпи различен вид обработка, а импрегнирането удължава живота на дървото с няколко десетилетия.

 • Екологично чист материал

  Екологично чист материал

 • Уникална красота

  Уникална красота

 • Изключителна здравина

  Изключителна здравина

Защо да изберем дървен парапет?

Уникалността на дървения материал в комбинация с неговата екологична чистота го правят търсен в сферата на производството и монтажа на парапети. Парапетите от дърво са уникални със своето разнообразие от форми на отделните елементи, както и голямата гама от цветове, лакове и обработки на материала. Можете да избирате между дъб, бук, орех, череша, ясен, липа, иглолистна дървесина и др. Материалът задължително се импрегренира. Това удължава живота му с няколко десетилетия.


Модели Дървени парапети

Гаранция

Гаранцията, която даваме за нашите профили, е 10 години - период, в който Ви гарантираме спокойствие и сигурност.

Сервиз

Отстраняването на повреди и дефекти се извършва в максимално кратки срокове в гаранционния или извънгаранционния период на обслужване.


Технически особености

Дървените парапети се изработват от различни видове дървесина. Колонките и ръкохватките им са със специфична форма според предпочитанията на клиента. С цел постигане на по-голяма здравина могат да бъдат монтирани балюстри. Анкерирането на колонките към стоманобетонната конструкция на сградата става чрез химически анкери. Захващането на ръкохватката към тях се осъществява чрез винтове и стоманени елементи. Дървесината се импрегнира, за да бъде предпазена от дървоядните насекоми, плесените и гъбите. Формата на колонките и ръкохватките се постига чрез струговане и фрезоване. За подчертаване на дървесната шарка материалът може да се полира или грундира в избран от клиента цвят. Лаковото покритие прави повърхността по-устойчива на износване.

Полиране

Първо, дървесината се шлифова добре. Върху повърхността ѝ се капват няколко капки масло (най-често ленено или друго масло с растителен произход), избърсва се с парцал. След това полирането може да започне. Процесът има три основни етапа: запълване на порите и заполирване (грунд); същинско полиране; последна фаза на полирането - отполирване. Ако дървесината е по-твърда и има по-малко пори, се полира по-лесно. Когато дървесината е по-мека или с по-едри пори, е необходимо предварително запълване на порите чрез посипване на фин прах от пемза. По този начин след добро шлифоване се постига блясък на повърхността.

Лакиране

След шлифоването, забърсването и изсъхването идва ред на лакирането на грундирания или негрундиран парапет. Върху него се нанасят един или повече пластове лак. Независимо дали се работи с бояджийски пистолет, мека четка или валяк, лаковете по правило се нанасят само в една посока - надлъжно или напречно на влакната. Избягват се изкривявания, за да се предотврати образуването на засукани лакови нишки.


Ръкохватки

Дървени парапети
 • Ръкохватките за дървени парапети са с елегантни форми за удобен захват и красота на изделието.
Дървени парапети
 • Ръкохватките се струговат и фрезоват в уникален за всеки отделен парапет вид.
Дървени парапети
 • Дървените ръкохватки са захващат към стоманен профил с цел избягване на деформации.
Дървени парапети
 • Дървените ръкохватки се импрегнират и боядисват с лазурен или друг корозоустойчив лак.

Колони

Дървени парапети
 • Колонките и балюстрите за дървени парапети всеки път са с индивидуален дизайн
Дървени парапети
 • Фигурални форми за постигане на възможно най-голяма здравина и красота на изделието.
Дървени парапети
 • Колонките и балюстрите се струговат и фрезоват в уникални за дървените парапети форми.
Дървени парапети
 • Можете да избирате между дъб, бук, орех, череша, ясен, липа и иглолистна дървесина
Дървени парапети
 • Материалът задължително се импрегренира.

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече