Проектиране

Проектиране

Изберете от предлаганото от нас разнообразие от цветове, десени и материали. Изпратете ни своя проект с вече измерени параметри и след като нашите проектанти прегледат и решат всеки възникнал проблем и са сигурни, че всяко условие за сигурност и здравина е спазено, ще изпълним поръчката Ви. Можете да поръчате своя парапет нашия онлайн магазин.

Онлайн магазин за парапети Проектиране

Проектиране

След оразмеряването следва изготвянето на конструктивен идеен проект, в който са заложени видът на облицовката, нейният цвят или декорация, размерите и формата на паната и отделните елементи, както и начинът на монтаж. Следва оптимизиране и разкрояване на посочените в работния чертеж пана и детайли, както и допълнителните обработки в зависимост от избрания от клиента материал.


Необходими инструменти

 • Лазерна ролетка за проектиране

Проектиране

Проектът се изготвя по време или след оразмеряването. Прави се подробен чертеж, по който се нанасят дължините, височините и ъглите на парапета. Нашите проектанти ще прегледат заявката Ви, ще решат всеки възникнал конструктивен проблем и ще се уверят, че всички изисквания за здравина, надеждност и безопасност са спазени.

Чертеж

Чертежът показва начина на монтаж, точното позициониране на колонките, местата където парапетът завива, както и завършването на ръкохватката в стени или с тапи.

Избор на цветове, форми и материали

До чертежа се прави пълно описание на предпочетените профили – кръгли, квадратни или правоъгълни, желаните елементи – люлки, колена, подови и стенни фланци, завършващи елементи, стъклодържатели и др. Описват се също техните цветове, начини на сглобяване и крепежни елементи. При пълнеж от стъкло се посочва вида на стъклото, неговата дебелина и цвят. За хоризонталния пълнеж се посочва вида и броя на струните, елементите на завиване - 90° коляно или раздвижено коляно ако има такива, както и начина на завършване – със стенен фланец или тапа. При вертикалния пълнеж се посочва дължината на неговите части и начина на захващане към колонките – челно или между тях, като стандартното разстояние между вертикалните профили е 12 см.

Проектът трябва да съдържа:

 1. Всички размери взети при оразмеряването.
 2. Всички ъгли взети при оразмеряването.
 3. Чертеж на парапета с позиционираните колонки и техния точен брой.
 4. Описание на всички връзки към стени, завиващи колена и завършващи елементи.
 5. Цвят на ръкохватка, колонки, пълнеж, стъкла и аксесоари.
 6. Вид на монтаж – обикновен или челен.
 7. Вид на пълнежа – стъкло, вертикален, хоризонтален или пана.

Начин на захващане към пода:

 • Бетонна конструкция – химически анкер;
 • Стоманена конструкция – болтова връзка или заварка;
 • Дървена конструкция – болтова или винтова връзка;

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече